Lina Viste Grønli

Kunst Line Viste Grønli

Verket med tittelen Kruseduller gjennom tidene (Munkerud Skole) er basert på fem unike former tegnet på papir og siden bøyet i meterlange smijernsformer.Den todimensjonale streken blir til tredimensjonal jernskulptur i møtet med bygningen og fester seg som relieff på den lyse mursteinen.

Lina Viste Grønli, f. 1976
Kruseduller gjennom tidene (Munkerud skole) 2016
galvanisert og pulverlakkert smijern varierende størrelser

Lina Viste Grønlis «streker» preger fasaden av gymbygget. Hun har latt seg inspirere av den hvite veggens todimensjonale "blanke ark-estetikk". Verket med tittelen Kruseduller gjennom tidene (Munkerud Skole) er basert på fem unike former tegnet på papir og siden bøyet i meterlange smijerns former.

Den todimensjonale streken blir til tredimensjonal jernskulptur i møtet med bygningen og fester seg som et relieff på den lyse mursteinen.

Formene er såkalte "drodler", som vi kan sammenligne med en type automatisert og ubevisst tegning. På avstand vil det kanskje se ut som streker på et ark, mens tettere på vil man se relieffet i den tre centimeter tykke jernstangen. Grønli har gjort seg bemerket både i Norge og internasjonalt med sine skulpturer og objekter. Særlig kjent er hun for sine bok- og mursteinskulpturer, der hun bruker bøker som byggesteiner. På ulike måter arbeider hun med språk i sine verk, gjennom bruk av fysiske bøker og litteraturreferanser, men også ved å bruke bokstaver som skulpturelle former, logoer og symboler. Grønli har også utført større utsmykkingsprosjekter, eksempelvis det prestisjefulle oppdraget å utsmykke Trygve Lie Plaza på Manhattan ved FNs hovedkontor.

Teknisk om verket:
Smijern, som er galvanisert og pulverlakkert

Lina Viste Grønli:
Intervju fra 2013:
https://kunsthallstavanger.no/nb/blog/interview-with-lina-viste-grnli

Intervju utført av KORO (Kunst i det Offentlig Rom, Statens kunstordning):
https://koro.no/aktuelt/intervju-lina-viste-gronli/